Рослини

Цікаві варіанти приготування гарбузового соку на зиму від його відданого шанувальника — спробуйте і полюбите

Всі люди знають, наскільки корисна гарбуз для організму. Тому я регулярно роблю з неї сік.

Гарбузовий сік

Як треба діяти

Для приготування гарбузового соку вибираються стиглі плоди оранжевого кольору. Кращими сортами є: Цукат, Амазонка.

Вибираємо гарбуз для соку

Також я рекомендую звертати увагу і на вагу овочів. Він повинен бути близько 7 кг. Так як такі плоди є соковитими, і в них багато каротину і фруктози.

Більш дрібні гарбуза не дадуть багато соку, а більш великі будуть гірчити.

Підготовка гарбуза

Отже, коли овоч обраний, я починаю готувати до консервування.

  1. Ретельно мию.
  2. Розрізаю навпіл. Витягаю насіння і волокна.
  3. Очищаю від шкірки.
  4. Нарізаю м’якоть великими кубиками.
  5. Кубики укладаю в соковижималку.

Нарізаю кубиками гарбуз

Сік з м’якоттю або без

Після того як кубики гарбуза будуть оброблені в соковижималці, сік виходить без макухи. Якщо ви хочете, щоб напій був з м’якоттю, в нього можна додати трохи віджату масу.

Смачний сік з гарбуза

Закатуємо на зиму

Існує кілька варіантів закочування гарбузового соку: зі стерилізацією і без неї. Другий варіант більш зручний, так як економить масу вільного часу.

Закатування зі стерилізацією

Віджатий сік я кип’ячу і розливаю по стерилізованим банкам. Краще використовувати 0,5 л банки, так як за один раз можна випивати тільки 125 мл рідини. Далі банки я стерилизую протягом 10 хвилин і відразу закатую.

Закачування соку

Без стерилізації

Підготовлена гарбуз обробляється за допомогою соковижималки. На літр соку я додаю столову ложку цукру. Вариться напій 10 хвилин. Потім розливається по підготовленим заздалегідь стерилізованим банкам і відразу ж замовляється.

Кращі рецепти

Я перепробував багато різних гарбузових напоїв, але перевагу віддав наступними варіантами.

З додаванням яблука

В якості інгредієнтів знадобляться:

  • гарбуз – 1 кг;
  • яблука – 1 кг;
  • цукор – 0,25 кг;
  • цедра лимона.

Гарбузово-яблучний сік

Приготування:

  1. Гарбуз і яблука пропускаються через соковижималку.
  2. Соки змішуються в каструлі і додаємо в нього цукор і лимонну цедру.
  3. Доводимо до кипіння і кип’ятимо 10 хвилин.
  4. Напій остигає і закочується.

З морквиною

З продуктів готуються:

  • 1,5 кг гарбуза;
  • 1 кг моркви;
  • 1 кг цукру;
  • 60 мл лимонного соку;
  • 1 літр води.

Гарбузово-морквяний сік

Процес приготування:

  1. Робиться сік з овочів.
  2. До нього додається трохи макухи, щоб він вийшов з м’якоттю, і 1 літр води. Напій кип’ятити 10 хвилин.
  3. Далі, він отсуживается і проціджують через сито.
  4. Потім у нього додають лимонний сік і цукор, і все це вариться на повільному вогні ще 10 хв.
  5. Після цього напій можна закочувати за заздалегідь підготовленим банкам.

З апельсином

Продукти:

  • 4 кг гарбуза;
  • 0,5 кг апельсина;
  • 800 г цукру;
  • 2,5 літра води;
  • 10 г лимонної кислоти.

Гарбузовий сік з апельсином

Рецепт:

  1. Робиться сік з гарбуза.
  2. З апельсина дістаються кісточки, і вони також обробляються на соковижималці.
  3. У каструлю виливається вода, соки, цукор, лимонна кислота.
  4. Напій вариться на повільному вогні 10 хв.
  5. Потім він виливається в банки і закочується.

З курагою

Продукти:

  • 2,5 кг гарбуза;
  • 300 г кураги;
  • 300 г моркви;
  • 1,5 цукру;
  • 7,5 л води;
  • 10 г лимонної кислоти.

Гарбузовий сік з додаванням кураги

Рецепт:

  1. Всі інгредієнти миються, ріжуться кубиками, пропускаються через соковижималку.
  2. Нектари змішуються між собою і доводяться до кипіння. Кип’ятиться сік 10 хвилин.
  3. До нього додаємо цукор, воду і лимонну кислоту. Далі, варимо все на повільному вогні протягом години. При цьому напій необхідно регулярно помішувати.
  4. Потім розливаємо його по банках і закатуємо.

Сподіваюся, моя стаття допоможе вам приготувати корисний, смачний і поживний сік з гарбуза. Для цього я постарався підібрати найбільш смачні рецепти

та інші матеріали ви можете знайти на нашому

Спробуйте ще: