Цікаві варіанти приготування гарбузового соку на зиму від його відданого шанувальника — спробуйте і полюбите
Всі люди знають, наскільки корисна гарбуз для організму. Тому я регулярно роблю з неї сік.
Гарбузовий сік
Як треба діяти
Для приготування гарбузового соку вибираються стиглі плоди оранжевого кольору. Кращими сортами є: Цукат, Амазонка.
Вибираємо гарбуз для соку
Також я рекомендую звертати увагу і на вагу овочів. Він повинен бути близько 7 кг. Так як такі плоди є соковитими, і в них багато каротину і фруктози.
Більш дрібні гарбуза не дадуть багато соку, а більш великі будуть гірчити.
Підготовка гарбуза
Отже, коли овоч обраний, я починаю готувати до консервування.
- Ретельно мию.
- Розрізаю навпіл. Витягаю насіння і волокна.
- Очищаю від шкірки.
- Нарізаю м’якоть великими кубиками.
- Кубики укладаю в соковижималку.
Нарізаю кубиками гарбуз
Сік з м’якоттю або без
Після того як кубики гарбуза будуть оброблені в соковижималці, сік виходить без макухи. Якщо ви хочете, щоб напій був з м’якоттю, в нього можна додати трохи віджату масу.
Смачний сік з гарбуза
Закатуємо на зиму
Існує кілька варіантів закочування гарбузового соку: зі стерилізацією і без неї. Другий варіант більш зручний, так як економить масу вільного часу.
Закатування зі стерилізацією
Віджатий сік я кип’ячу і розливаю по стерилізованим банкам. Краще використовувати 0,5 л банки, так як за один раз можна випивати тільки 125 мл рідини. Далі банки я стерилизую протягом 10 хвилин і відразу закатую.
Закачування соку
Без стерилізації
Підготовлена гарбуз обробляється за допомогою соковижималки. На літр соку я додаю столову ложку цукру. Вариться напій 10 хвилин. Потім розливається по підготовленим заздалегідь стерилізованим банкам і відразу ж замовляється.
Кращі рецепти
Я перепробував багато різних гарбузових напоїв, але перевагу віддав наступними варіантами.
З додаванням яблука
В якості інгредієнтів знадобляться:
- гарбуз – 1 кг;
- яблука – 1 кг;
- цукор – 0,25 кг;
- цедра лимона.
Гарбузово-яблучний сік
Приготування:
- Гарбуз і яблука пропускаються через соковижималку.
- Соки змішуються в каструлі і додаємо в нього цукор і лимонну цедру.
- Доводимо до кипіння і кип’ятимо 10 хвилин.
- Напій остигає і закочується.
З морквиною
З продуктів готуються:
- 1,5 кг гарбуза;
- 1 кг моркви;
- 1 кг цукру;
- 60 мл лимонного соку;
- 1 літр води.
Гарбузово-морквяний сік
Процес приготування:
- Робиться сік з овочів.
- До нього додається трохи макухи, щоб він вийшов з м’якоттю, і 1 літр води. Напій кип’ятити 10 хвилин.
- Далі, він отсуживается і проціджують через сито.
- Потім у нього додають лимонний сік і цукор, і все це вариться на повільному вогні ще 10 хв.
- Після цього напій можна закочувати за заздалегідь підготовленим банкам.
З апельсином
Продукти:
- 4 кг гарбуза;
- 0,5 кг апельсина;
- 800 г цукру;
- 2,5 літра води;
- 10 г лимонної кислоти.
Гарбузовий сік з апельсином
Рецепт:
- Робиться сік з гарбуза.
- З апельсина дістаються кісточки, і вони також обробляються на соковижималці.
- У каструлю виливається вода, соки, цукор, лимонна кислота.
- Напій вариться на повільному вогні 10 хв.
- Потім він виливається в банки і закочується.
З курагою
Продукти:
- 2,5 кг гарбуза;
- 300 г кураги;
- 300 г моркви;
- 1,5 цукру;
- 7,5 л води;
- 10 г лимонної кислоти.
Гарбузовий сік з додаванням кураги
Рецепт:
- Всі інгредієнти миються, ріжуться кубиками, пропускаються через соковижималку.
- Нектари змішуються між собою і доводяться до кипіння. Кип’ятиться сік 10 хвилин.
- До нього додаємо цукор, воду і лимонну кислоту. Далі, варимо все на повільному вогні протягом години. При цьому напій необхідно регулярно помішувати.
- Потім розливаємо його по банках і закатуємо.
Сподіваюся, моя стаття допоможе вам приготувати корисний, смачний і поживний сік з гарбуза. Для цього я постарався підібрати найбільш смачні рецепти
та інші матеріали ви можете знайти на нашому
Спробуйте ще: