Кулінарія

Малосольна оселедець домашнього приготування.

Можливо хтось вважатиме мене дивним, але якби мені запропонували на вибір – малосольну червону рибу або звичайну оселедець, то я вибрав би оселедець.
Ну, не подобається мені ця буржуйська червона риба, я люблю нашу, робітничо-селянську оселедець, можу за один присід з’їсти цілу рибину, особливо з відварною картоплею, правда потім напитися не можу ッ .

По своєму досвіду знаю – в супермаркетах хорошою оселедця малосольною зараз майже не знайти, та яка продається в індивідуальних вакуумних упаковках, практично завжди пересолена і жорстка.
Якщо вже захотілося оселедця, то краще купувати її в рибних магазинчиках, де вона продаються на вагу з великих відер, там ще можна купити щось вартісне.
Але все ж, найкращим варіантом буде засолити її самостійно, тим більше, що багато клопотів це не складе.

Нижче пропоную рецепт засолки риби яким користуюся я, він ще ніколи мене не підводив.

Для засолювання ДВОХ рибин знадобиться:
1 літр води
2 столові ложки з гіркою солі
1 столову ложку цукру
По 5-6 горошин чорного і запашного перцю
Пару лаврових листків

Для початку потрібно підготувати маринад
У каструлі доводимо до кипіння літр води, додаємо туди спеції, цукор, сіль і варимо 5 хвилин.
Далі знімаємо каструлю з вогню й даємо охолонути маринаду до кімнатної температури.

Харчової контейнер з кришкою ідеально підходить для засолювання риби

Потрошити рибу не потрібно.
Оселедець промиваємо і укладаємо в підходящу ємність з кришкою.

Заливаємо рибу розсолом, маринадом. Розсіл повинен покривати рибу повністю. Якщо маринаду виявилося недостатньо, як у моєму випадку, можна просто придавити рибу підходящої тарілкою.

Закрийте контейнер кришкою і ставимо в холодильник.

Три доби – на мою думку, найбільш оптимальний час для засолювання. Риба вже досить просолились, стала саме малосольною і дуже ніжною. Якщо тримати її в розсолі довше, вона стане вже не такою м’якою і більш солоною.

Подавати до столу обов’язково з вареною гарячою картоплею і цибулею.
Вживати з чимось іншим, цю чудову, смачну рибу вважаю блюзнірством. Варена доартошка і малосольна оселедець створені саме один для одного.