Кулінарія

Рулет зі свинячого підчеревина. Найкраща альтернатива магазинною ковбасою.

Подчеревок, очеревина, пашина, пузанина – це все назви однієї частини свинячої туші розташованої на животі, ближче до задніх ніг, що складається з прошарків м’яса і сала.
Саме прошарку м’яса і сала роблять цей шматок м’яса ідеальним для приготування дуже смачного рулету.
Існує кілька варіантів його приготування – можна варити рулет в цибулинні, можна запікати, можна спочатку зварити потім запекти, в загальному методів маса.

Поїхали!

Шматок м’яса краще брати квадратної форми, легше буде згорнути рулет.

Рецепт дуже простий і вимагає зовсім небагато інгредієнтів. Потрібно, власне, сам шматок підчеревина, сіль, часник і чорний перець.

1. Необхідно підготувати м’ясо. Для цього зрізаємо з нього всі плівки, що стирчать і забруднені шматки. М’ясо я не мою, просто протираю начисто серветками.
Шкуру так само зрізав, так як рулет я планую запекти в духовці до золотистої скоринки. Звичайно, можна запекти і зі шкіркою, але в цьому випадку вона стане дуже твердою, потім не прожувати. Якщо ж рулет плануєте зварити, тоді шкіру можна залишити.
Далі м’ясо потрібно распластать, зробити шматок тонше але більше, коротше розрізати так ніби розкрили книгу.

Шматок м’яса став тонше але більше за площею в два рази, тепер спеції з часником краще проникнуть в м’ясо, так і рулет простіше буде згорнути.

2. Тепер м’ясо потрібно натерти сіллю, перцем і часником.

Часник натер на дрібній тертці, перець горошком подрібнив в ступці. Можна звичайно використовувати і мелений перець, але свіжо-подрібнений набагато пахучіше.

При виборі спецій краще покладатися на свій смак, що до вподоби те і додавайте. Мене влаштовує просто перець і часник.

3. Тепер шматок м’яса потрібно згорнути в тугий рулет, стороною натертої спеціями всередину, і зв’язати джутовим шпагатом.
Поверхню рулету, так само, натираємо сіллю з часником і перцем.

Далі запечатуємо рулет в рукав для запікання, не забувши зробити в ньому пару проколів.

4. Викладаємо рулет у форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180 – 200 градусів духовку на 1 годину.
Після закінчення години рукав розрізаємо і запікаємо ще 15 -20 хвилин до золотистої скоринки.

Такий ось рулету мене вийшов. Можна було зробити його більш рум’яне, але я не захотів пересушувати м’ясо.

Можна їсти відразу гарячим, але все ж краще охолодити її до кімнатної температури і помістити на ніч в холодильник.

А вже з ранку можна поснідати самостійно приготованим рулетом. Просто наріжте скибочками, як ковбасу, і наробіть бутербродів.
Такий рулет буде прекрасною альтернативою магазинної ковбаси, в складі якої, в даний час, м’яса менше ніж різних добавок.