Люблю солити огірки шматочками — мої найкращі рецепти для справжніх гурманів
Солити кружечками і шматочками можна абсолютно будь-які овочі. Існують навіть окремі сорти, найбільш підходящі для маринування як цільними плодами, так і нарізаними. Головне, добре провести вибірку здорових овочів.
Огірочки на зиму
Процес відбору огірків для заготовок включає наступні моменти:
- плоди не повинні бути м’якими;
- хвостик не повинен бути надмірно сухим;
- шкірка повинна бути без сонячних опіків;
- відсутність гнилих і пошкоджених ділянок.
Відбір на засолювання огірків
Початкова підготовка також не залежить від вибраного рецепту:
- ретельно, дбайливо промийте огірки, уникаючи травмування шкірки;
- відріжте обидва кінчика;
- наріжте плоди кружечками або брусочками;
- видаліть тверді і великі насіння.
Попереднього замочування овочі не вимагають.
Підберіть найбільш зручні для себе рецепти закачування огірків. Я запропоную вам на ознайомлення свої найулюбленіші варіанти.
Класичний
Компоненти:
- огірки – 2 кг;
- лист смородини – 4 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- цукор – 80 г;
- сіль – 50 р;
- перець – 6 горошин;
- оцет 9 % – 100 мл
Рецепт смачних огірків
Готуємо:
- Все необхідне мийте і стерилізують.
- Викладіть на дно листя смородини і зубчики часнику.
- Закладіть в банки огірки і залийте окропом (приблизно 1,5 л).
- Через півгодини злийте воду в каструлю, додайте спеції і закип’ятіть.
- Додайте в настій оцет і відразу зніміть з плити.
- Готовим маринадом залийте огірки до самого краю.
- Накрийте кришкою, дайте постояти хвилин 10 і закатайте з допомогою ключа.
- Укутайте теплі банки щільною тканиною і після повного охолодження приберіть в темне місце на зберігання.
З гірчицею
Компоненти:
- огірки – 1 кг;
- гірчичний порошок – 5 м;
- готова гірчиця із зернами – 10 г;
- цибуля ріпчаста – 100 г;
- цукор – 60 г;
- сіль – 20 г;
- оцет 9 % – 100 р.
Огірки на зиму
Готуємо:
- Підготуйте огірки.
- Стерилізуйте банки і кришки.
- Цибулю поріжте кільцями і викладіть на дно.
- Додайте до цибулі по 1 ч. л. готової гірчиці і порошку.
- Закладіть в банки огірки.
- У воді (1,5 л) розведіть цукор і сіль, закип’ятіть.
- Залийте в банки оцет, потім гарячу воду до краю.
- Закрийте кришками, дайте постояти 10 хвилин і закатайте.
- Укутайте банки, дайте їм охолонути і приберіть в темне місце.
Огірки у власному соку
Компоненти:
- огірки – 3 кг;
- часник – 4 зубчики;
- оцет 9 % – 120 мл;
- цукор – 120 г;
- сіль – 50 р;
- кріп – 10 г;
- перець – 10 горошин.
Консервація огірків
Процес:
- Підготуйте огірки і замочіть на 2-3 години, кожні 60 хвилин, міняючи воду.
- Наріжте овочі кружальцями і покладіть в каструлю.
- Наріжте кріп, часник і додайте до огірків.
- Висипте всі спеції і залийте оцтом.
- Ретельно перемішайте.
- Накрийте щільною кришкою і залиште на 3 години.
- Стерилізуйте банки і кришки.
- Викладіть овочі в ємності і залийте рідиною з каструлі.
- Закрийте кришками, почекайте півгодини і закатайте.
- Переверніть банки і залиште на пару днів, потім приберіть на зберігання.
Огірковий салат
Компоненти:
- огірки – 3 кг;
- раст. масло – 120 мл;
- цукор – 120 г;
- часник – 2 зубчики;
- сіль – 50 р;
- оцет 9 % – 150 мл;
- петрушка – 50 г;
- перець – 6 горошин;
- чорний мелений перець – 5 р.
Урожай зібраний, готуємося до заготівлям
Процес:
- Підготуйте огірки і наріжте тонкими часточками.
- Наріжте часник і петрушку.
- Змішайте овочі з зеленню, додайте спеції, масло і оцет.
- Накрийте щільно кришкою і залиште на 6 годин.
- Стерилізуйте банки і кришки.
- Розкладіть салат, залийте виділилася рідиною до краю.
- Закрийте кришками, залиште на півгодини і закатайте.
- Банки повинні постояти на кришках деякий час – так ви переконаєтеся, що вони добре закатані.